Vetllem per la protecció dels gats comunitaris

L’Associació Catalana de Municipis ha publicat una guia jurídica per a la gestió local de les colònies felines.

La Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals, que va entrar en vigor el passat 29 de setembre, estableix que els ens locals són els responsables de les colònies felines que es trobin en el seu municipi i, en aquest sentit, els imposa un seguit d’obligacions dirigides a fer-ne una gestió integral amb mètodes no letals amb l’objectiu de reduir-ne progressivament la població i aconseguir, així, una convivència pacífica entre les persones i aquests animals.

El 6 d’octubre de 2023 vam adreçar una sol·licitud a l’Ajuntament de Cabassers perquè presti els nous serveis municipals a què obliga la llei de protecció dels animals. El 27 d’octubre també vam sol·licitar una reunió amb l’alcalde per a parlar de l’estat del desplegament d’aquests serveis, a la qual ens hi acompanyaran persones compromeses en la defensa dels animals.

Vetllar per la protecció dels gats comunitaris i garantir la convivència dels animals amb els veïns, sense molèsties mútues, és un dels objectius que ens vam fixar al projecte amb el qual ens vam presentar a les eleccions.

Podeu descarregar la guia a la web de l’ACM:
https://www.acm.cat/juridic/guia-juridica-gestio-local-colonies-felines

Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques
  Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques

  Cabassers té un patrimoni arqueològic inexplorat, del que de tant en tant n’apareixen indicis. A les fotos: una moneda romana del 383/88 d.C. trobada al terme, i una teula, possiblement també romana. A Junts Cabassers creiem que la cultura és un motor de transformació, i el nostre patrimoni s’ha d’explicar. I per a poder-lo explicar…

 • El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei
  El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei

  Falta menys d’un mes per a la celebració del proper ple ordinari de l’Ajuntament de Cabassers. Recordeu que teniu el grup municipal de Junts a la vostra disposició per a formular preguntes al govern i presentar propostes perquè el ple les voti. Podeu fer-nos arribar les vostres aportacions mitjançant aquesta web: sindic.cabassers.net Les vostres comunicacions romanen confidencials…

 • La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública
  La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública

  L’accés a la informació pública és un dret reconegut per la legislació vigent, i negar-lo constitueix una infracció que pot comportar sancions per als responsables de l’incompliment. La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’autoritat que vetlla pel compliment de la normativa en matèria de transparència. Durant els mesos…

Categories