El poble es mereix respostes

Al Ple del 19 de setembre de 2023 hi vam introduir preguntes escrites, moltes plantejades per ciutadans, perquè el govern les respongués també per escrit, com preveu l’article 105 de la Llei Municipal. Això és l’activitat de fiscalització i control que hi ha a cada Ple ordinari, perquè una de les principals característiques dels governs democràtics és que han de retre comptes de la seva acció.

El govern local tenia 30 dies hàbils des de la celebració del Ple per a respondre les preguntes. Aquest termini s’acabava ahir, 2 de novembre, i les preguntes no han estat respostes. Per a pensar què dirien han tingut més de tres mesos, ja que algunes de les preguntes es van presentar al juliol. No respondre no és només una manca de formalitat i un incompliment de la legalitat: és un incompliment amb els ciutadans i una vulneració del dret a la informació. A les preguntes escrites hi formulàvem qüestions d’interès general. Per exemple, saber com es va buidar la bassa contra incendis de la Foia. O si les paelles del dia 5 d’agost, Mare de Déu de les Neus, es van ajornar perquè aquella bassa estava buida.

Són respostes que el poble es mereix conèixer. Podeu veure totes les qüestions formulades a l’apartat “Preguntes” d’aquesta secció de la web.

La Llei obliga al govern a donar comptes de la seva acció. No acceptem cap cacicada. L’Ajuntament no es pot gestionar com si fos la junta d’una entitat privada: és una Administració pública que ens representa a tots i està sotmès a unes normes democràtiques que s’han de complir, incloent donar les explicacions que se li demanin. Exigim al govern municipal que respongui immediatament aquelles preguntes i li recordem que ja es troba fora de termini. En cas contrari presentarem les corresponents denúncies perquè instàncies superiors li facin complir les seves obligacions.

Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques
  Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques

  Cabassers té un patrimoni arqueològic inexplorat, del que de tant en tant n’apareixen indicis. A les fotos: una moneda romana del 383/88 d.C. trobada al terme, i una teula, possiblement també romana. A Junts Cabassers creiem que la cultura és un motor de transformació, i el nostre patrimoni s’ha d’explicar. I per a poder-lo explicar…

 • El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei
  El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei

  Falta menys d’un mes per a la celebració del proper ple ordinari de l’Ajuntament de Cabassers. Recordeu que teniu el grup municipal de Junts a la vostra disposició per a formular preguntes al govern i presentar propostes perquè el ple les voti. Podeu fer-nos arribar les vostres aportacions mitjançant aquesta web: sindic.cabassers.net Les vostres comunicacions romanen confidencials…

 • La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública
  La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública

  L’accés a la informació pública és un dret reconegut per la legislació vigent, i negar-lo constitueix una infracció que pot comportar sancions per als responsables de l’incompliment. La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’autoritat que vetlla pel compliment de la normativa en matèria de transparència. Durant els mesos…

Categories