Presentem al·legacions a un projecte d’instal·lació d’una caldera de biomassa perquè encareix la calefacció

El 19/01/2024 es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) un anunci titulat “Projecte d’instal·lació d’una caldera de biomassa per a l’equipament del casal municipal. Aprovació inicial.” sotmetent a exposició pública el projecte aprovat inicialment pel Decret d’Alcaldia 2024-0000001.

Hi hem presentat al·legacions perquè l’estalvi de consumir gas a consumir pèl·let està calculat amb dades del 2021. El preu del pèl·let a granel (8,23 c€/kWh) supera el del gas (8,09 c€/kWh) a l’índex usat per a fer els càlculs del projecte, amb dades actualtizades el 2022. Amb dades actuals la diferència encara és més gran: el pèl·let és 2,20 c€/kWh més car que el gas.

Creiem que l’increment tan pronunciat del cost de la biomassa que reflecteix la tendència del registre usat per a fer els càlculs del projecte recomana desestimar aquest projecte, perquè aquesta inversió, als preus actuals dels combustibles. només provocarà un encariment del cost de la calefacció.

A banda aquest mateix projecte ja es va presentar a una convocatòria de subvencions de la Diputació de Tarragona el 2023 i li va ser denegada per no tenir prou puntuació.

No creiem que amb les condicions actuals del mercat de biomassa estigui justificat gastar 67.256,92€ dels impostos dels contribuents instal·lant una caldera de pèl·let, en tant que els preus actuals d’aquest combustible i la tendència que dibuixen comportarien un increment dels costos de la calefacció, per la qual cosa considerem que cal desestimar aquest projecte. No cal gastar diners públics perquè hi hagi una caldera de gas funcionant com fins ara i una de biomassa parada al costat perquè surt més car el combustible. En tot cas, si el cost del pèl·let marca una clara tendència baixista en el futur serà raonable plantejar la instal·lació d’una caldera de biomassa, però fer-ho sota les condicions actuals del mercat seria un error i un malbaratament de recursos.

Podeu veure el document d’al·legacions registrat en aquest enllaç.

Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva
  Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

  Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener. El dia 10 de gener Junts per Catalunya negocia amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans. Incorpora en els Reials Decrets, entre d’altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA…

 • Resum del ple extraordinari del 18 de juny de 2024
  Resum del ple extraordinari del 18 de juny de 2024

  L’ordre del dia del ple extraordinari del 18 de juny de 2024 només tenia dos punts, ambdós relacionats amb l’abastiment d’aigua. El primer punt era l’aprovació definitiva del projecte “Construcció d’un nou pou amb caseta al polígon 10, parcel·la 123 de Cabacés”, amb un pressupost de 110.525,99€, aprovar la relació detallada de béns i drets…

 • Convocatòria de ple extraordinari pel 18 de juny
  Convocatòria de ple extraordinari pel 18 de juny

  El proper 18 de juny de 2024, a les 19h i a la sala de plens de l’Ajuntament de Cabassers, se celebrarà una sessió extraordinària amb dos punts a l’ordre del dia: 1- Aprovació definitiva del projecte “Construcció d’un nou pou amb caseta al polígon 10, parcel·la 123 de Cabassers”. Aquest projecte fou aprovat inicialment…

Categories