Preguntem al govern per què usa un disseny heràldic de la Viquipèdia sense respectar els drets d’autor

L’Ajuntament de Cabassers no té cap escut heràldic oficialitzat i usa, entre altres, un disseny manllevat de la Viquipèdia (imatge 1). Aquest disseny es troba reproduït, per exemple, com a logotip d’un vehicle elèctric municipal (imatge 2) i sovint en cartells que anuncien obres subvencionades per altres administracions (imatge 3). El disseny de l’escut que usa aquest Ajuntament és autoria de l’usuari Erlenmeyer i es pot reutilitzar sota una llicència Creative Commons BY-SA 4.0 DEED, com es pot llegir a la pàgina web del fitxer.

Per tal de respectar els drets d’autor qualsevol ús d’aquest disseny s’ha de fer sota la condició d’especificar-ne l’atribució, és a dir, fent constar en qualsevol suport on s’usi l’escut que és un disseny de l’usuari Erlenmeyer i que el seu ús està permès per la llicència CC BY-SA 4.0.

Davant d’aquesta circumstància hem formulat la pregunta següent:

Per què, en lloc d’oficialitzar un escut heràldic municipal segons els preceptes del Decret 139/2007, de 26 de juny, pel qual es regulen la denominació, els símbols i el registre d’ens locals de Catalunya, aquest Ajuntament usa un disseny descarregat de la Viquipèdia sense respectar les condicions que fixa la llicència de drets d’autor del fitxer?

Imatge 1 Escut: Erlenmeyer (Wikimedia Commons, CC-BY-SA 4.0)
Imatge 2
Imatge 3
Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva
  Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

  Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener. El dia 10 de gener Junts per Catalunya negocia amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans. Incorpora en els Reials Decrets, entre d’altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA…

 • Resum del ple extraordinari del 18 de juny de 2024
  Resum del ple extraordinari del 18 de juny de 2024

  L’ordre del dia del ple extraordinari del 18 de juny de 2024 només tenia dos punts, ambdós relacionats amb l’abastiment d’aigua. El primer punt era l’aprovació definitiva del projecte “Construcció d’un nou pou amb caseta al polígon 10, parcel·la 123 de Cabacés”, amb un pressupost de 110.525,99€, aprovar la relació detallada de béns i drets…

 • Convocatòria de ple extraordinari pel 18 de juny
  Convocatòria de ple extraordinari pel 18 de juny

  El proper 18 de juny de 2024, a les 19h i a la sala de plens de l’Ajuntament de Cabassers, se celebrarà una sessió extraordinària amb dos punts a l’ordre del dia: 1- Aprovació definitiva del projecte “Construcció d’un nou pou amb caseta al polígon 10, parcel·la 123 de Cabassers”. Aquest projecte fou aprovat inicialment…

Categories