Tornem a preguntar per l’incompliment de la Llei de Política Lingüística

Hem presentat aquesta pregunta perquè el govern municipal la respongui:

Al Ple ordinari de 20 de desembre de 2023 vam preguntar per què l’Ajuntament es nega a complir l’article 18.1 de la Llei de Política Lingüística. Vam rebre una resposta on s’afirma que “l’actual topònim compleix amb tots els requisits legals que estableix la llei”. L’article 18.1 de la Llei 1/1998, de Política Lingüística, diu literalment que “els topònims de Catalunya tenen com a única forma oficial la catalana d’acord amb la normativa lingüística de l’Institut d’Estudis Catalans”. La forma “Cabacés” no segueix la normativa lingüística de l’Institut d’Estudis Catalans, i per tant no pot ser oficial. Per què afirma el govern, doncs, que “l’actual topònim compleix amb tots els requisits legals que estableix la llei” si això és manifestament fals?

Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva
  Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

  Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener. El dia 10 de gener Junts per Catalunya negocia amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans. Incorpora en els Reials Decrets, entre d’altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA…

 • Resum del ple extraordinari del 18 de juny de 2024
  Resum del ple extraordinari del 18 de juny de 2024

  L’ordre del dia del ple extraordinari del 18 de juny de 2024 només tenia dos punts, ambdós relacionats amb l’abastiment d’aigua. El primer punt era l’aprovació definitiva del projecte “Construcció d’un nou pou amb caseta al polígon 10, parcel·la 123 de Cabacés”, amb un pressupost de 110.525,99€, aprovar la relació detallada de béns i drets…

 • Convocatòria de ple extraordinari pel 18 de juny
  Convocatòria de ple extraordinari pel 18 de juny

  El proper 18 de juny de 2024, a les 19h i a la sala de plens de l’Ajuntament de Cabassers, se celebrarà una sessió extraordinària amb dos punts a l’ordre del dia: 1- Aprovació definitiva del projecte “Construcció d’un nou pou amb caseta al polígon 10, parcel·la 123 de Cabassers”. Aquest projecte fou aprovat inicialment…

Categories