Presentem un recurs perquè el govern municipal respongui les preguntes que vam formular al ple ordinari

Hem presentat un recurs de reposició perquè el govern municipal respongui per escrit les preguntes que vam presentar també per escrit al darrer ple ordinari, el 19 de setembre de 2023.

Entre els dies 20 de juliol i 12 de setembre de 2023 vam presentar al Registre de l’Ajuntament de Cabassers, mitjançant el sistema de presentació electrònica de documents ACTIO, nou preguntes escrites perquè fossin incorporades a l’ordre del dia del ple ordinari del 19 de setembre de 2023. Els títols dels documents presentats al Registre que contenen les preguntes formulades consten a l’acta del ple del 19 de setembre de 2023, a l’apartat de precs i preguntes, amb els punts números 14 a 22, ambdós inclosos. A tots els punts l’acta hi fa constar que “la pregunta es contestarà per escrit”. El 2 de novembre de 2023 va finalitzar el termini de 30 dies hàbils de què disposava el govern municipal per a respondre les preguntes, sense que a data d’avui s’hagi rebut cap resposta. Per això demanem al govern que compleixi les seves obligacions i que respongui les preguntes que vam formular.

Negar-se a atendre preguntes presentades al Ple pels regidors és una vulneració dels drets fonamentals de participació als assumptes públics i d’accedir a les funcions públiques en condicions d’igualtat, reconeguts per l’art. 23 de la Constitució. També és una manca de consideració pel poble, que té dret a conèixer les respostes que el govern pugui donar als membres del Ple, i especialment als de l’oposició.

Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques
  Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques

  Cabassers té un patrimoni arqueològic inexplorat, del que de tant en tant n’apareixen indicis. A les fotos: una moneda romana del 383/88 d.C. trobada al terme, i una teula, possiblement també romana. A Junts Cabassers creiem que la cultura és un motor de transformació, i el nostre patrimoni s’ha d’explicar. I per a poder-lo explicar…

 • El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei
  El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei

  Falta menys d’un mes per a la celebració del proper ple ordinari de l’Ajuntament de Cabassers. Recordeu que teniu el grup municipal de Junts a la vostra disposició per a formular preguntes al govern i presentar propostes perquè el ple les voti. Podeu fer-nos arribar les vostres aportacions mitjançant aquesta web: sindic.cabassers.net Les vostres comunicacions romanen confidencials…

 • La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública
  La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública

  L’accés a la informació pública és un dret reconegut per la legislació vigent, i negar-lo constitueix una infracció que pot comportar sancions per als responsables de l’incompliment. La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’autoritat que vetlla pel compliment de la normativa en matèria de transparència. Durant els mesos…

Categories