Proposem un pacte municipal de l’aigua a Cabassers

La situació de sequera continuada i la tendència a patir períodes d’aquest tipus de forma més habitual a causa de la situació de canvi climàtic global cap on ens encaminem, fa que sigui necessari atendre la problemàtica de l’aigua a nivell local, amb un pacte de l’aigua.

L’aigua és un bé comú i un recurs natural que permet la vida dels ecosistemes del medi i alhora el desenvolupament agrícola, industrial i econòmic d’una comunitat, en aquest cas, dels veïns de Cabassers.

En aquest municipi es parteix d’un retard i d’un dèficit normatiu i de regulació de l’aigua i de les fonts del terme, com s’acredita des de la Confederación Hidrográfica del Ebro en aquest document, que certifica que la font de la Foia no està legalitzada.

Alhora els reptes de present i de futur fan necessari posar al dia tots els aspectes relatius a la gestió de l’aigua de Cabassers incorporant, també, les eines tecnològiques existents en ple s. XXI que han d’ajudar a la correcta gestió i optimització del recurs.

A més, l’emergència dels darrers mesos i les respostes necessàries que s’han hagut de donar en clau de país, han generat un cert precedent que cal avaluar, conèixer i establir, o no, en adequació a les problemàtiques de cada lloc.

Per tot això, i conjuntament amb la regidora no adscrita Cristina Maisp, hem presentat la següent proposta d’acord al Ple:

Impulsar una comissió per un pacte de l’aigua municipal on s’estableixin les bases per una gestió correcta de l’aigua i tots els aspectes relatius a la mateixa, que són:

 • Coneixement, estudi i adaptació a les necessitats pròpies del model d’ordenança municipal d’usos d’aigua en situació de sequera per aprovació al Ple, elaborat pel govern en col·laboració amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.
 • Regularització i definició dels usos – de boca, de reg i industrial – de les fonts i punts d’abastiment d’aigua del terme Cabassers.
 • Assessorament legal i de l’administració per a la regularització de les comunitats de regants associades a les fonts i punts d’abastiment d’aigua del terme.
 • Comptadors a les sortides de les deus del terme; comptadors d’entrada i sortida als dipòsits municipals d’aigua i basses anti-incendis.
 • Introducció dels comptadors digitals domèstics.
 • Revisió i/o substitució de la xarxa de distribució i emmagatzemament en prevenció d’avaries i fuites.
Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques
  Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques

  Cabassers té un patrimoni arqueològic inexplorat, del que de tant en tant n’apareixen indicis. A les fotos: una moneda romana del 383/88 d.C. trobada al terme, i una teula, possiblement també romana. A Junts Cabassers creiem que la cultura és un motor de transformació, i el nostre patrimoni s’ha d’explicar. I per a poder-lo explicar…

 • El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei
  El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei

  Falta menys d’un mes per a la celebració del proper ple ordinari de l’Ajuntament de Cabassers. Recordeu que teniu el grup municipal de Junts a la vostra disposició per a formular preguntes al govern i presentar propostes perquè el ple les voti. Podeu fer-nos arribar les vostres aportacions mitjançant aquesta web: sindic.cabassers.net Les vostres comunicacions romanen confidencials…

 • La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública
  La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública

  L’accés a la informació pública és un dret reconegut per la legislació vigent, i negar-lo constitueix una infracció que pot comportar sancions per als responsables de l’incompliment. La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’autoritat que vetlla pel compliment de la normativa en matèria de transparència. Durant els mesos…

Categories