Resum del ple ordinari del 19/09/2023

Just a l’inici del ple s’ha modificat l’ordre del dia per via d’urgència per a resoldre uns recursos i reclamacions que vam presentar el Grup Municipal Junts-CM contra els expedients de suplement de crèdit 3/2023 i de crèdit extraordinari 4/2023, dels quals hem desistit per aquests motius: en primer lloc perquè el govern local s’ha compromès a facilitar-nos la informació necessària per avaluar els expedients d’aquest tipus que pugui presentar en el futur, i en segon lloc per a facilitar que no es perdés la subvenció que demanava per a l’adquisició d’un vehicle elèctric, ja que aquesta especifica com a requisit que la compra es dugui a terme abans del 30 de setembre.

S’ha continuat amb les matèries incloses a la convocatòria, començant per l’aprovació de les actes de les sessions anteriors. Hem aprovat les del Ple de Constitució de la Corporació, de la Sessió extraordinària de 26/06/2023 del Ple d’Organizació. La de la sessió extraordinària de 07/08/2023 no l’hem aprovada perquè, tal com ja vam reclamar el 05/09/2023, les intervencions de Junts no hi apareixen. Hem demanat que sigui esmenada.

Al punt sobre la dació de compte dels decrets de la Presidència del núm. 61 al núm. 124 de 2023 hem demanat que, per a propers procediments, es faciliti les còpies digitals d’aquests decrets, ja sigui mitjançant la seva incorporació al sistema ACTIO o per tramesa per correu electrònic en un fitxer comprimit.

Tot seguit s’ha passat a l’apartat d’Alcaldia, on s’ha donat compte del decret 2023-0000120 de 13/09/2023 de delegació específica d’atribucions de gestió a favor dels regidors.

Hem votat a favor de la delegació de competències del Ple en l’alcalde per a agilitzar les gestions i també a favor de l’acord per posar a l’ús o servei públic l’habitatge situat al carrer Sant Miquel 20 per desenvolupar polítiques locals d’habitatge.

La secció dedicada a les propostes de resolució del Ple ha comptat amb quatre punts, tots presentats per Junts-CM:

Acord per a dedicar una plaça al Primer d’Octubre de 2017, aprovat per unanimitat.

Acord perquè es digitalitzin i publiquin tots els llibres d’actes, aprovat amb cinc vots a favor (Junts, Regidora no adscrita i 3 d’IpC-AM) i dues abstencions d’IpC-AM.

Acord per a sol·licitar a l’Agència Catalana de l’Aigua que utilitzi cartells en català a l’estació depuradora de Cabassers, aprovat per unanimitat.

Acord per a fer retirar un tauler d’anuncis i una bústia de la façana romànica d elesglésia de Cabassers, declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), aprovat per unanimitat.

No van voler acceptar les propostes de resolució números 1, 2, 3, 8, 9 i 10, que podeu consultar a ple.cabassers.net juntament amb les resolucions que les rebutgen. Les tornarem a presentar a la següent sessió ordinària, amb les modificacions corresponents.

Acabada aquesta secció, i per l’article 91.4 del ROF, hem demanat al Ple que admetés per via d’urgència una moció de suport a l’exconseller Miquel Buch i al sergent Escolà, condemnats per una sentència que considerem injusta i desproporcionada per haver proporcionat servei d’escorta al President Carles Puigdemont. Tant l’admissió per urgència com la moció s’han aprovat per unanimitat.

Tot seguit, a l’apartat de precs i preguntes, s’ha donat compte de les preguntes presentades per escrit Junts que requereixen també una resposta escrita i que el govern ha de facilitar en el termini d’un mes. Hem sol·licitat la correcció de dos errors: un de nostre, ja que havíem duplicat un encapçalament en redactar una de les preguntes i no coincidia amb el cos del que es preguntava, i un altre d’administratiu, ja que s’ha omès una de les preguntes presentades. Podeu veure totes les preguntes escrites a ple.cabassers.net (totes les corresponents al Ple del 19/09/2023).

Hem formulat verbalment dues preguntes més, que ens han estat respostes a la mateixa sessió:

-Per què es va retirar l’estelada del Puntarrer l’abril de 2023 i per què no s’ha tornat a col·locar per l’11 de Setembre, com l’any passat?

L’alcalde ha respost que es va fer a requeriment de la Junta Electoral, per la convocatòria de les eleccions locals, després de la denúncia d’una associació unionista i que no van pensar de tornar-la a col·locar pels actes de la Diada. La tinent d’alcalde ha afegit que tenen previst restituir-la durant la Fira de l’Oli o la Festa Major.

-El propietari de la granja on hi ha les antenes repetidores del senyal de telefonia mòbil ha explicat al seu compte d’Instagram que ha rescindit el contracte amb l’empresa propietària de les antenes per impagament. Al text on explica el conflicte contractual hi manifesta literalment això: “Com que segons l’empresa al juny es l’ajuntament qui va cobrar en comptes de mi i ara segons alguns regidors ja ho tinc cobrat i no és cert”. Per això, pregunto: ha cobrat cap import l’Ajuntament dels que reclama el propietari de l’espai on hi ha les antenes? Si l’ha cobrat, li ha remès els diners? Algun dels regidors ha parlat amb el propietari de la granja sobre aquesta matèria i en quins termes?

L’alcalde ha explicat la situació en què es troba aquest assumpte tal com es pot escoltar a partir del minut 47:17 de l’enregistrament del Ple que trobareu al final d’aquest article.

Hem demanat que tal com estableix l’article 228 del ROF, un cop acabat el Ple s’arbitrés un torn de consultes amb el públic assistent (unes 20 persones), cosa que la Presidència ha acceptat, i s’ha parlat del problema de la manca de cobertura de telefonia mòbil, que genera una lògica preocupació, i també s’ha preguntat si es podria obrir alguna font pública.

Finalment hem de destacar que hem fet un canvi en el sistema d’enregistrament dels plens: havent observat que la qualitat del so de les emissions en directe de YouTube és pobra, hem optat per enregistrar només l’àudio, aconseguint una millora notable. Podeu escoltar tota la sessió:

Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques
  Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques

  Cabassers té un patrimoni arqueològic inexplorat, del que de tant en tant n’apareixen indicis. A les fotos: una moneda romana del 383/88 d.C. trobada al terme, i una teula, possiblement també romana. A Junts Cabassers creiem que la cultura és un motor de transformació, i el nostre patrimoni s’ha d’explicar. I per a poder-lo explicar…

 • El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei
  El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei

  Falta menys d’un mes per a la celebració del proper ple ordinari de l’Ajuntament de Cabassers. Recordeu que teniu el grup municipal de Junts a la vostra disposició per a formular preguntes al govern i presentar propostes perquè el ple les voti. Podeu fer-nos arribar les vostres aportacions mitjançant aquesta web: sindic.cabassers.net Les vostres comunicacions romanen confidencials…

 • La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública
  La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública

  L’accés a la informació pública és un dret reconegut per la legislació vigent, i negar-lo constitueix una infracció que pot comportar sancions per als responsables de l’incompliment. La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’autoritat que vetlla pel compliment de la normativa en matèria de transparència. Durant els mesos…

Categories