Una altra ocasió perduda

“La Flama, el foc de la llengua”, diu el cartell distribuït per l’Ajuntament de Cabassers que anuncia el repartiment de la Flama del Canigó des del municipi, que es farà el proper 23 de juny. I l’acte s’anuncia amb un esquema on, al centre de tots els pobles del Priorat, hi diu “CABACÉS”. “La Flama, el foc de la llengua” d’Òmnium Cultural repartida sota una forma toponímica plena de faltes ortogràfiques. L’Ajuntament ha perdut una ocasió d’actuar amb normalitat i d’usar la forma lingüísticament correcta del topònim, Cabassers, en un acte que justament està pensat per a dignificar la llengua i no per a ridiculitzar-la. I no és excusa que la grafia “Cabacés” sigui la que encara és oficial, perquè ho és de manera il·legal. Per a entendre-ho ràpid: és com si la flama es repartís a Marsá, Capsanes, Molá, Lloá o Vilella Baja. Perquè repartint-se a “Cabacés” i no a Cabassers l’efecte és exactament el mateix. Veure, al cartell, el topònim incorrecte del municipi repartidor, entre els topònims normatius de tots els altres pobles de la comarca, encara fa més evident l’anomalia:

La nostra candidatura, si guanya les eleccions municipals del 2023, resoldrà aquesta situació (si no ho ha fet abans d’ofici el Govern de la Generalitat), i oficialitzarem la forma correcta del topònim, com determina la llei de Política Lingüística que ha de ser.

Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques
  Proposem que els pressupostos 2024 contemplin una partida per a prospeccions arqueològiques

  Cabassers té un patrimoni arqueològic inexplorat, del que de tant en tant n’apareixen indicis. A les fotos: una moneda romana del 383/88 d.C. trobada al terme, i una teula, possiblement també romana. A Junts Cabassers creiem que la cultura és un motor de transformació, i el nostre patrimoni s’ha d’explicar. I per a poder-lo explicar…

 • El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei
  El grup municipal de Junts Cabassers està al vostre servei

  Falta menys d’un mes per a la celebració del proper ple ordinari de l’Ajuntament de Cabassers. Recordeu que teniu el grup municipal de Junts a la vostra disposició per a formular preguntes al govern i presentar propostes perquè el ple les voti. Podeu fer-nos arribar les vostres aportacions mitjançant aquesta web: sindic.cabassers.net Les vostres comunicacions romanen confidencials…

 • La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública
  La GAIP dona la raó a Junts Cabassers i obliga el govern municipal a facilitar informació pública

  L’accés a la informació pública és un dret reconegut per la legislació vigent, i negar-lo constitueix una infracció que pot comportar sancions per als responsables de l’incompliment. La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’autoritat que vetlla pel compliment de la normativa en matèria de transparència. Durant els mesos…

Categories