Ple extraordinari per reprovar el govern per haver perdut les subvencions de l’ACA pel pou

El 02/12/2024 es va celebrar el ple extraordinari que havíem sol·licitat l’oposició per reprovar el govern municipal per haver construït un pou sense els informes tècnics adequats i, per tant, haver perdut una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua que en cobria el cost. Les condicions de la subvenció establien que el projecte de construcció incorporés un estudi hidrogeològic, i com que el govern municipal va encarregar l’informe a un saurí l’ACA ha va desestimar la sol·licitud de subvenció el passat setembre.

El govern local va utilitzar arguments populistes per mirar de defensar la seva mala gestió, dient que davant de la necessitat d’aigua que hi havia quan es va construir el pou haurien defensat fer-lo “fins i tot pagant de la butxaca [de l’Ajuntament]”, que és el que ha acabat passant per la pèrdua de la subvenció. Vam respondre’ls que nosaltres no ens hem oposat mai a la construcció d’un pou, però que sempre hem exigit que es fes bé per no trobar-nos on som ara, amb un forat a les arques municipals perquè algú va decidir que contractar un saurí era millor idea que contractar un geòleg. Quan la superstició substitueix la ciència passen coses com aquesta. Vam posar un exemple gràfic perquè tothom entengués que un Ajuntament no pot contractar un saurí per fer la feina que ha de fer un geòleg, com no pot contractar un tarotista per fer la feina que ha de fer un secretari i respondre instàncies segons el que surti a les cartes. Vam insistir que, si volien fer un pou sense demanar subvencions, que ja l’haurien pogut fer al costat del dipòsit, en un terreny que ja és públic i que hauria estalviat el cost de mig quilòmetre de canalització.

Com que no hi ha cap estudi hidrogeològic no sabem si l’aigua del pou ve d’una bossa, d’una veta. El govern local insisteix a dir que Waterfinders SL és una empresa seriosa quan el seu director (que signa l’informe en el que s’ha basat l’Ajuntament) es defineix al seu perfil de Linkedin com a radiestesista i diu que cerca aigua usant “mètodes tradicionals”. És a dir, que ell mateix afirma que és un saurí.

El govern va dir que ja sabia que li denegarien la subvenció de la perforació del pou i que per això n’havia demanat una altra per cobrir el cost de la caseta i la canalització, intentant fer creure que una excloïa l’altra. El cert, però, és que són convocatòries de subvencions diferents, que no s’exclouen, i que ara també perillen els 100.000€ de la caseta i la canalització perquè tot està fet en base al mateix projecte que l’ACA ja ha rebutjat. Les explicacions que ens van donar van ser totalment inconsistents. L’alcalde va dir que tot això ho havien pactat amb el director de l’ACA, Samuel Reyes, i li vam respondre que aquest senyor ja no és director de l’Agència perquè hi ha hagut un canvi de govern, i que per tant qualsevol cosa que suposadament es pactés verbalment amb ell no té cap garantia.

Finalment es va votar la proposta d’acord, i el govern rebutjà la reprovació amb quatre vots en contra de la nostra proposta. És a dir, no van voler reconèixer l’error i el van intentar dissimular amb explicacions sense credibilitat. La manca de transparència d’aquest govern és total, ja que en un tema tan important per les finances municipals hauria hagut de ser ell qui informés de la pèrdua de la subvenció, i en canvi no ha dit res a ningú i si s’ha sabut ha estat perquè nosaltres ho hem posat sobre la taula.

Podeu recuperar l’enregistrament aquí:

Cerca

Notícies destacades

  • Cabassers, poble d’aigua: la Canal torna a rajar
    Cabassers, poble d’aigua: la Canal torna a rajar

    La Canal, després de molt temps, torna a rajar. Cabassers és un poble d’aigua, amb un terme que destaca per tenir 30 fonts. La principal, la font de la Foia, és la que abasteix la població des de temps immemorials. Abans de l’arribada de l’aigua a les cases la gent de Cabassers s’abastia a la…

  • Hem portat l’Ajuntament de “Cabacés” al Jutjat per fer-li complir la Llei de Política Lingüística
    Hem portat l’Ajuntament de “Cabacés” al Jutjat per fer-li complir la Llei de Política Lingüística

    Hem presentat un contenciós administratiu al Jutjat de Tarragona contra l’Ajuntament de “Cabacés” perquè la Justícia l’obligui a complir la Llei de Política Lingüística i, per tant, a oficialitzar el topònim català del municipi, Cabassers. Aquest ajuntament encara manté la forma deturpada “Cabacés”, imposada com a oficial el 1939 per la repressió franquista contra la…

  • Butlletí Junts Informa núm. 6, desembre de 2024
    Butlletí Junts Informa núm. 6, desembre de 2024

    Balanç del primer any i mig a l’oposició Després de 28 anys amb llista única l’any passat els cabasserols van poder triar, i no només votar, els seus representants. Vam rebre una quarta part dels vots, cosa que ens va donar un regidor, i ens vam quedar a només quatre paperetes de tenir-ne dos. En…

Categories