Preguntes i respostes del ple del 08/07/2024

PREGUNTES PER ESCRIT

Expedient 103:Pregunta: Per què no es van escollir terrenys públics per al projecte de perforació d’un pou com proposava el saurí que afirma haver detectat l’aigua i per quins motius l’Ajuntament va canviar la parcel·la proposada inicialment per a obrir-hi el pou?
Resposta del govern: Per motius tècnics.

Expedient 135:Pregunta: Entre novembre de 2022, quan el Diari de Tarragona publica l’inici dels treballs preparatoris de les finques del Mas Roger per part de Vitec, i el 18/03/2024, quan el Ple de l’Ajuntament de Cabacés aprovà el conveni marc de col·laboració, sota quin règim jurídic ha fet ús VITEC de les finques del Mas Roger?
Resposta del govern: El Pla d’usos del Departament d’Agricultura contempla activitat VITEC.

Expedient: 137: Pregunta: Ha elaborat l’Ajuntament de Cabacés el Pla Municipal de Prevenció d’incendis forestals?Resposta del govern: Restem dins al DIPLOCIM de la Diputació.

Expedient 182: Pregunta: Quines mesures ha implementat l’Ajuntament per a evitar que persones o animals es puguin banyar a la bassa del Mas Roger, on es capta l’aigua que es transporta amb una cisterna al dipòsit municipal?
Resposta del govern: El nostre municipi no gaudeix de cap encarregat del manteniment de l’odre públic i de la seguretat, per aquests motius tenim el suport de Mossos d’Esquadra i dels Agents Rurals que han fet aquest control.

Expedient 183: Pregunta: Ha sol·licitat l’Ajuntament la subvenció convocada per la Resolució ACC/435/2024, que cobreix les despeses realitzades durant el 2023 per a transport urgent d’aigua?
Resposta del govern: Si, de fet ja hem rebut bestretes i demanat dues més. L’ampliació d’aquesta pel transport del 2024 i per l’obra del pou.

PREGUNTES VERBALS

Quin cabal d’aigua surt del pou que s’ha perforat al polígon 10, parcel·la 123?
Encara no se sap i s’ha contractat una empresa perquè ho determini, operació que tindrà un cost de 1.200€.

S’ha analitzat l’aigua del pou i quins resultats han donat les analítiques?
També està pendent de realització.

No és precipitat doncs haver començat a executar l’obra de canalització fins al dipòsit municipal, si encara no se sap el cabal ni la qualitat de l’aigua?

Ha demanat l’Ajuntament la concessió de l’aigua de la font de Cavaloca a la Confederación Hidrográfica del Ebro?

A una pregunta escrita del ple del 18/03/2024 el govern va respondre, per document del 30/05/2024, que l’Ajuntament té previst regularitzar la situació de manca d’un escut municipal oficial “iniciant els tràmits de l’expedient administratiu per oficialitzar l’escut heràldic”. Al ple del 18/03/2024, tal com recull el punt 7 l’acta d’aquella sessió, el govern va rebutjar amb el vot en contra dels seus cinc membres una proposta de resolució presentada per Junts-CM perquè es reprengués el tràmit d’adopció d’un escut municipal. Quan té intenció el govern de reprendre els tràmits de l’expedient administratiu per a oficialitzar un escut?
El govern té la intenció de dur a terme aquest procediment més endavant i ho vol fer mitjançant un procés de participació ciutadana. [Hi vam afegir que el procediment està taxat pel Decret 139/2007 i que no admet participació de cap classe, ja que els escuts els determina la Direcció General d’Administració Local].

L’any passat es va utilitzar un producte per a evitar la proliferació d’insectes a l’aigua dels rentadors de la Font de Baix. Quin producte es va utilitzar? Té toxicitat? Hi ha previsió de tornar-lo a utilitzar enguany?
Va respondre el regidor Ramon Bolumar, dient que era sulfat de coure, que no té toxicitat per a persones ni animals i que revisaria la presència d’insectes a les basses per si convenia reduir-ne la població. La regidora Eva Torà va afegir que com que enguany no havia fet gaire calor potser els insectes no haurien proliferat tant com l’any passat i no caldria usar cap producte per a exterminar-los.

Les molèsties que causa el soroll durant les hores de descans a l’estiu són recurrents cada any. Hi ha ordenança de convivència que limiti els sorolls i les hores de descans que cal respectar?
Que no ho saben però que ho miraran, i que s’hauria de respectar el temps de descans.

El propietari del terreny on hi ha les antenes que donen servei de cobertura mòbil a Cabassers ha rescindit el contracte que tenia amb la prestadora del servei, American Tower España. S’ha fet alguna gestió amb la Generalitat per tal de garantir la cobertura mòbil al municipi després que s’hagi rescindit el contracte entre particulars fins ara vigent?
Es farà un contracte entre l’Ajuntament i American Tower España per a situar la torre de comunicacions en terreny municipal, i es proposen dues ubicacions: el cementiri o el mirador (on hi ha l’antic dipòsit). I que mentre no es faci arribar l’electricitat on hagi de ser la torre hi haurà un grup electrogen donant-li servei provisionalment.

El 31 de maig de 2024 vam registrar una sol·licitud perquè s’aprofités l’aigua de la piscina per a omplir la bassa contra incendis de la Foia mitjançant el GEPIF (Grup Especial de Prevenció d’Incendis) amb base a Ulldemolins. En lloc d’omplir la bassa que proposàvem es va omplir la de Sant Roc. Què va motivar omplir aquesta bassa de Sant Roc i no la de la Foia? Hi ha previsió de poder omplir la bassa de la Foia abans del 5 d’agost, per a garantir la celebració de les populars paelles si no hi ha restriccions d’accés a l’ermita pel Pla Alfa?
Que el GEPIF va decidir omplir la bassa de Sant Roc perquè la de la Foia és inservible pels helicòpters, ja que es troba en un emplaçament que no permet que s’hi atansin.

Cerca

Notícies destacades

  • Moció de suport a La Bressola
    Moció de suport a La Bressola

    La Bressola és una xarxa d’escoles associatives que imparteixen ensenyament en català a la Catalunya del Nord. A punt de celebrar 50 anys de promoció de la llengua i la cultura catalanes, ha consolidat d’un model d’èxit en l’ensenyament, amb 1.100 alumnes en 7 escoles d’educació infantil i primària i 2 d’educació secundària, i és…

  • Proposta de resolució perquè l’Ajuntament de Cabassers anomeni la biblioteca municipal “Bilioteca Vicenç Biete i Farré”
    Proposta de resolució perquè l’Ajuntament de Cabassers anomeni la biblioteca municipal “Bilioteca Vicenç Biete i Farré”

    Vicenç Biete Farré (1921-2015) va destacar en el camp de la historiografia local de Cabassers, deixant com a llegat un recull toponímic i dues monografies dedicades al municipi. També va ser president de la Societat Catalana de Geografia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i vicepresident de la Societat d’Onomàstica, també filial de l’IEC. La seva…

  • Proposem que la biblioteca municipal s’anomeni “Biblioteca Vicenç Biete i Farré”
    Proposem que la biblioteca municipal s’anomeni “Biblioteca Vicenç Biete i Farré”

    Vicenç Biete Farré (1921-2015) va destacar en el camp de la historiografia local de Cabassers, deixant com a llegat un recull toponímic i dues monografies dedicades al municipi. També va ser president de la Societat Catalana de Geografia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i vicepresident de la Societat d’Onomàstica, també filial de l’IEC. La seva…

Categories