Acompanyem la presidenta del Parlament durant la seva visita a Cornudella i Siurana pels 700 anys del comtat de Prades

Ahir vam acompanyar la presidenta del Parlament de Catalunya, MH Sra. Anna Erra, durant la seva visita institucional a Cornudella de Montsant i Siurana, en el marc del 700 aniversari de la creació del comtat de les Muntanyes de Prades. Durant la trobada el Dr. Eduard Juncosa, comissari del centenari, va explicar la importància de la commemoració pels antics territoris del comtat, que avui en dia formen més de 40 municipis.

La baronia de Cabassers, propietat del capítol de la catedral de Tortosa, representat pel bisbe d’aquella seu en qualitat de baró, era una jurisdicció perifèrica del comtat, ja que el comte de Prades hi exercia el mer imperi (jurisdicció criminal) en nom del rei, mentre que el bisbe hi tenia el mixt imperi (jurisdicció civil).

Conèixer la història ajuda a entendre el present i a planificar el futur.

Compartiu aquesta informació

Cerca

Notícies destacades

 • Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva
  Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

  Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener. El dia 10 de gener Junts per Catalunya negocia amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans. Incorpora en els Reials Decrets, entre d’altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA…

 • Resum del ple extraordinari del 18 de juny de 2024
  Resum del ple extraordinari del 18 de juny de 2024

  L’ordre del dia del ple extraordinari del 18 de juny de 2024 només tenia dos punts, ambdós relacionats amb l’abastiment d’aigua. El primer punt era l’aprovació definitiva del projecte “Construcció d’un nou pou amb caseta al polígon 10, parcel·la 123 de Cabacés”, amb un pressupost de 110.525,99€, aprovar la relació detallada de béns i drets…

 • Convocatòria de ple extraordinari pel 18 de juny
  Convocatòria de ple extraordinari pel 18 de juny

  El proper 18 de juny de 2024, a les 19h i a la sala de plens de l’Ajuntament de Cabassers, se celebrarà una sessió extraordinària amb dos punts a l’ordre del dia: 1- Aprovació definitiva del projecte “Construcció d’un nou pou amb caseta al polígon 10, parcel·la 123 de Cabassers”. Aquest projecte fou aprovat inicialment…

Categories